American Psycho

Mycket läskigt har man sett, men visst får man aldrig nog? En av de bästa skräckisarna måste nog vara American Psycho. Ni vet, filmen som egentligen härstammar från en roman skriven av Bret Easton Elis, vilken kom ut 1991. Filmen fick dock dröja nästan 10 år, och hade premiär år 2000. Den blev däremot så pass uppskattad att det kom en uppföljare två år efter: American Psycho 2. Boken är särskilt uppskattad för den mörka satiren som skildrar konsumtionssamhällets effekter, samtidigt som den är extremt detaljerad i dess våldsskildringar. Filmen och boken är till och med så uppskattad att man kan köpa film t-shirts med ” American Psycho” som tryck.

American Psycho handlar om Patrick Bateman, som är en ung aktiemäklare i New York. Han bor i de fina kvarteren, har det bra ställt – och är besatt av att alltid vara bäst på det han gör. Utåt sett verkar allt normalt, men Patrick döljer en mörk bakgrund, hand är nämligen en… seriemördare!

Det är pirrande att minnas boken och filmen, och man önskar verkligen att författaren bara kan gå hem och skriva en fortsättning. Och vet ni vad? Det är inte omöjligt att det blir en. Bret Easton Ellis har nämligen twittrat om tanken på skriva en uppföljare till sin kultförklarade roman. Så här skrev Svenska Dagbladet om det hela:

I helgen meddelade den amerikanske författaren sina 260 000 följare på Twitter att medan han satt och avslutade ett manus började han plötsligt ”göra anteckningar om var Patrick Bateman är nu”. Bateman, finanshaj och seriemördare, var huvudkaraktären i bästsäljaren American Psycho, som kom ut 1991 och filmatiserades med Christian Bale i huvudrollen 2000.

Håll tummar och tår över att det kommer en ny skräckfilm snart!

Scroll to top