Därför är döden skrämmande

Döden kan vara svår att få grepp om och många är väldigt rädda för döden. Att ha en viss dödsfruktan är en förutsättning för liv men ibland går det överstyr. När en anhörig går bort är döden ett faktum och sorgen kan vara väldigt svår att bära.

Döden är skrämmande och något som många är väldigt rädd för. När döden väl kommer på besök och du förlorar en anhörig kommer sorgen som ett slag i ansiktet. Om du har mist en nära anhörig nyligen och ska anordna en begravning är ett tips att vända dig till en begravningsbyrå som kan ge stöd och hjälp. Om du vill ha en heltäckande begravningstjänst ska du kolla in Fenixbegravning.se som kan bidra med en hjälpande hand. Det kan vara svårt att ordna en begravning när sorgen lamslagit dig och då är det guld värt att ha en begravningsbyrå om kan se över alla praktiska detaljer. Sorg går att hantera på många sätt. Om du tycker att sorgen är outhärdlig kan du alltid prata med en terapeut eller en närstående.

Många lider av dödsångest

Det är många som har problem med döden och att ha dödsångest är ganska vanligt. Att frukta döden är till en viss grad normalt. En förutsättning för liv är att ha ett visst mått av dödsfruktan. Du ska frukta döden till den grad att du är varsam i vardagen som exempelvis i trafiken. Du tar inte onödiga risker för du är rädd för att dö. Men för en del blir rädslan för döden något helt annat. Många drabbas av återkommande ångest som går ut över det vardagliga livet. Många en förlamande skräck över att själv dö eller att en närstående kan försvinna för alltid. Det finns alltså två typer av dödsångest, rädsla för att dö själv och rädsla för att en närstående ska dö.

Den enda som är säkert är att alla ska dö

Även om i princip det enda vi vet om livet är att det kommer ta slut. En dag kommer du att dö. När du blir allt för fokuserad på döden och i dina tankar upplever hur det blir när du eller någon annan dör är det svårt att leva i nuet. Men om du låter nuet tar mer plats kommer dödsångesten till slut att blekna bort.

Scroll to top