Lindra oron genom smart prepping

Känner du dig orolig eller nervös inför olika faror som kan uppstå? Tänker du ofta på saker som inbrott, sjukdomar, olyckor eller överfall? Ligger du vaken om nätterna och funderar på allt otäckt som kan hända?

Då kan det vara dags att ta itu med känslorna rent praktiskt. Det är inte hälsosamt att ständigt gå omkring med en isklump i magen, men det är också bra att vara förberedd för eventuella kriser. Genom att skaffa hem olika saker för prepping från Criseq kan du ge dig själv, samt dina nära och kära, redskapen för att klara varje slags krissituation.

Beredskap, säkerhet och skydd

Disaster,Management,Includes,Preparing,A,Disaster,Kit,That,Can,BeAtt förbereda sig inför en kris kallas i allmänna lag för ”prepping”, vilket kommer från engelskans ord ”preparation” som betyder just förberedelse. En gång i tiden betraktades detta av många som något excentriskt och associerades med vildögda människor som grävde enorma krigsbunkrar under sina hus. För bara några år sedan började det dock bli allt vanligare för svenskar att förbereda sig för kriser, och i samband med coronapandemin har statistiken över människor som preppar stigit avsevärt. Plötsligt har folk insett att kriser faktiskt kan hända när som helst, och förutom världsomspännande problem kan en kris också innebära saker som eldsvådor, inbrott eller längre elavbrott. Allt fler går därför på överlevnadskurser och till och med Svenska Kyrkan har börjat anordna lektioner och events där människor får lära sig nyttiga kunskaper.

Inom prepping finns det flera olika sätt att tackla kriser. Beredskap innebär att du är redo för olika sorters kriser, till exempel genom att bunkra mat som håller länge, ha tillgång till kommunikation och kunna ladda telefonen eller ficklampan. Säkerhet och skydd är det du förbereder för att motverka inbrott eller olyckor – exempelvis larm, flytvästar och brandsläckare. Gå gärna igenom olika krissituationer i ditt huvud och se över vad du kan förbättra i ditt hem, på din arbetsplats eller din båt. Att vara väl förberedd kommer genast ge dig en trygghetskänsla då du tar kontroll över ditt liv på ett nytt sätt.

Scroll to top