Maskerad med skräckfilm som tema!

Den 31 oktober varje år infaller högtiden Halloween världen över, men enligt fagersta-postens artikel är detta en sinande tradition. Men inte om du frågar oss på skrik.se!

Det bästa när det kommer till oss skräckälskare, är att vi även älskar att spöka ut oss – och det är just därför vi älskar Halloween! Så varför inte fira denna högtid med skräckfilmstema genom att bjuda in alla till en riktigt hårresande maskerad? Köp billiga halloweendräkter och pynta hemmet så att det blir riktigt ruskigt så kommer ni ha en otroligt rolig kväll.

Vad behöver du inför festen?

  • halloween pumpa lyktaBestäm tema – välj det skräcktema du tycker är roligast, kanske ska alla klä ut sig till sin favoritmördare, eller så kanske ni väljer en specifik film där festdeltagarna blir tilldelade vilken karaktär de ska klä ut sig till?
  • En snygg maskeraddräkt – fundera vem eller vad du vill vara och inhandla din kostym i god tid. Ett tips om du är ute i sista minuten och ska handla kostym är att köpa hem den från nätet, så kommer den levererad inom några dagar vanligen.
  • Pynta ordentligt – en riktigt Halloweenfest är ordentligt pyntad med spindelväv, kokande kittlar, och varför inte en snitslad väg i ett spökhus? Du fixar stämningen, så se till att gör det ordentligt.
  • Bjud på kuslig mat – i DN tipsar man om lite finare recept på pumpa och liknande, vilket förvisso är gott men inte speciellt läskigt. Ett annat tips är att istället hämta inspiration från SvDs artiklar där man kan hitta god mat som dessutom är lie läskigare utformad!
  • Underhållning – vad vore en fest med skräcktema om man inte visade en sekvens från sin favorit skräckfilm? Eller varför inte sätta upp en projektor som visar flera olika sekvenser från skräckfilmer under hela festens gång?

Vilken film ska man välja som inspiration för festen?

En klassisk film som passar alldeles utmärkt för denna typ av tillställningar är egentligen vilken film som helst om vår älskade vampyr Dracula. Så när du inte riktigt vet vilken film du ska använda som inspiration är dessa alltid ett bra val att använda sig av!

Scroll to top