Titta på skräck direkt i TV:n

Filmälskande skräckfilmsfanatiker har ofta en sak gemensamt, det ska ses på film och det mycket och helst skräck. Det finns dock tre grupper inom skräckfilmsfanatikernas förbund och dessa handlar om kvalitén och inriktningen på skräckisar. Det finns de som endast tittar på bra gjorda med tung handling och så finns de som knarkar all skräck genom sin Boxee Box oavsett om den är bra eller dålig. Och sedan finns det den tredje kategorin, som är en finsmakare men också kan uppskatta en del gore-skräckisar.

Idag är det enkelt att överösa sig med skräck och de flesta känner att de får en klar överdos med behov av mer när de ser en bra skräckfilm. Det är bara att gå in på alla de filmsidor som finns idag och antingen ladda ned eller hyra den film som ni vill se. Alla finsmakare får plats framför tv-soffan och kan kolla på den senaste skräckfilmen inom just kvalitetsskräck. Men det finns den genren som älskar splatter och gore och gärna ser på filmer som kallas för B-skräckisar. Det kallas ofta för en subgenre till skräck och fokuserar mer på att leverera en hel del blod och inälvor. Exempel på sådana filmer är:

  • Night of the Living Dead(1968), filmen som omnämnts som en av de första med zombietemat.
  • Cannibal Holocaust(1980), första filmen som hade ett format där huvudrollsinnehavarna håller i kameran, något som sedan blivit populärt i bland annat The Blair Witch Project och Paranormal Activity.
  • Braindead och Bad Taste var Peter Jacksons bidrag till splatterfilmens värld. På grund av dessa två filmer så var han en tveksam kandidat till att regissera Sagan om Ringen. Det gick dock bra i slutändan.
  • Saw är förmodligen den nyaste inom den blodigaste av skräckfilmens subgenres. Filmen som har hyllats i att vara den smartaste och samtidigt råaste i filmhistorian gick sedan över till att bara bli blodig i uppföljarna och tappade där sin popularitet.

Vilken genre du än gillar bäst så finns det som sagt mycket att välja mellan. Det är bara att koppla in din smarta box och börja se på film. Kanske upptäcker du under tittandets gång att du är ett gorefan, eller så håller du dig till den lite mer kvalitativa skräcken.

Scroll to top